Борошно для піци

Якщо ви вирішили не просто приготувати піцу, а створити витвір кулінарного мистецтва, то в першу чергу необхідно підібрати правильне борошно. Помилково вважати, що борошно для піци не відрізняється від борошна, яка використовується в приготуванні млинців, пельменів або здобних виробів.

Різні види борошна мають значні відмінності за своїми характеристиками, у відповідності з якими вони підходять для приготування тих чи інших страв. Хочете приготувати справжню піцу в кращих традиціях італійської кухні? Отже, вибирайте італійське борошно для піци.

Смак тіста, його пишність і легкість, висота бортика, хрускіт – всі ці особливості піци залежать від того, яка мука буде використовуватися у виготовленні тіста. Перед тим, як борошно для піци купити, необхідно розібратися в характеристиках, які найбільше підійдуть для приготування справжньої італійської основи для піци.

Мука для пиццыМука для пиццыМука для пиццы 

Вміст клейковини і сила борошна

Клейковина - це протеїн, при замішуванні він набуває еластичну структуру, відповідно, рівень клейковини в борошні впливає на еластичність і пружність тесту. Наприклад, у кондитерській борошні низький рівень вмісту клейковини - від 8 до 10%, це робить її «м'якої». А в борошні, яка використовується у виготовленні хліба, вміст клейковини висока - від 12 до 14%. Борошно Farina di grano tenero tipo «00» містить 11,9% клейковини, що ідеально підходить для замішування класичного тесту для піци. Завдяки білкового комплексу, борошно типу «00» має високу силу. Сила борошна впливає на обсяг вироби і пористість спеченого м'якушки, тому високий показник сили забезпечить щільність і пружність готової випічки.

Тонкість помелу і зольність

Борошно італійського походження має класифікацію за кількома типами: 2, 1, 0 і 00. Ця класифікація відповідає тонкості помелу, за якою «2» – це самий грубий, а «00» – самий м'який. Борошно з м'яких сортів пшениці типу «00» - це мука, яка зроблена з самого центру пшеничного зерна. З усіх типів вона сама дрібна і абсолютно біла. Ця борошно з мінімальною зольністю - всього 0,55%. Зольність борошна — це кількість мінеральних речовин, які містяться у борошні. Чим нижче зольність, тим більш високою якістю володіє борошно. Тому більшість італійських пекарів віддають перевагу саме такому борошні для піци.

При виборі борошна для піци обов'язково враховуйте її особливості. Підійдіть до купівлі борошна грамотно і тоді ви зможете вибрати правильну борошно, що дозволить вам замісити тісто оптимальної консистенції і приготувати справжню і дуже смачну піцу. Борошно Farina di grano tenero tipo «00» – це чудова борошно для піци, яка володіє ідеальним набором властивостей для створення традиційного італійського блюда високої якості.

Ми з радістю допоможемо вам у створенні справжньої італійської піци, борошно для піци купити у нас дуже зручно і просто. Скористайтеся на нашому сайті розділом «магазин» або залиште заявку на зворотній дзвінок і самі зв'яжемося з вами і допоможемо здійснити покупку.

Мука для пиццы

Новости

Контакты

  • тел.:+38(044)362-62-09
  • тел.:+38(044)362-62-07
  • моб.:+38(093)255-95-23
  • моб.:+38(068)988-44-08
  • почта:info@pastabella.com.ua
  •